PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας για ένα έτος


Το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για την πτώχευση των νοικοκυριών, με χρονικό ορίζοντα λήξης το ένα έτος, ήταν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζών για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.

Στη σύσκεψη, διάρκειας τρεισήμισι ωρών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρόντες από κυβερνητικής πλευράς  ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Λιάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπουργός επικρατείας.

Από την πλευρά των τραπεζών παρόντες ήταν οι CEOs, Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς),  Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλευρά θεωρεί πως με βάση την αλληλογραφία της με τους θεσμούς τα ζητήματα που εγείρουν οι δανειστές δείχνουν απολύτως αντιμετωπίσιμα και θα λυθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας και συμφωνήθηκαν τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχρηζαν διευκρινήσεων.

Τονίζεται πως το ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και η χρονική διάρκεια ενός έτους ήταν βασική απαίτηση των θεσμών.

Την ίδια ώρα θα ισχύει η προστασία της αντικειμενικής αξίας της α’ κατοικίας ως τις 250.000 ευρώ για υπόλοιπο δανείου με δεδουλευμένους τόκους ύψους 130.000 ευρώ, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο νέο νόμο έχουν πλαφόν 36.000 ευρώ.

Πηγές του Μαξίμου, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες – αν όχι αύριο- στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment