PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης ΕΒΕ στο Δήμο Περιστερίου


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΕΒΕ) Δήμου Περιστερίου, μας ενημερώνει πως την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για τους αυτοαπασχολούμενους, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας προς την δημοτική αρχή Περιστερίου.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Γεώργιο Τσίνα και εξέφρασε την διαμαρτυρία τους για την σοβαρή καθυστέρηση της διοίκησης του Δήμου να προσδιορίσει τα μέτρα στήριξης των χιλιάδων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της πόλης μας.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Τονίσαμε ιδιαίτερα την ανάγκη στήριξης των μικρών και αυτοαπασχολούμενων (α/α) ΕΒΕ, καθώς οι ανάγκες στην τοπική και όχι μόνοαγορά, δεν είναι ίδιες, αλλά κινούνται και σε αντίθετη κατεύθυνση.

Άλλωστε τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχει πάρει η κυβέρνηση εξυπηρετούν επιχειρήσεις που διαθέτουν ικανό αριθμό προσωπικού και κεφαλαίων.

Η Ένωσή μας ζήτησε να υιοθετηθούν μέτρα με προτεραιότητα τους συναδέλφους μας με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

– Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη, φόρους κλπ για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις για το διάστημα που παρέμειναν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.
– Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών. Άμεση διευκρίνιση των σχετικών διαδικασιών για αποφυγή κυρώσεων.
– Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης –κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς το Δήμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
– Αναστολή όλων των δόσεων και των ρυθμίσεων, προς το Δήμο, των α/α χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
– Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους των α/α προς το Δήμο.
– Να εκλείψει κάθε εμπόδιο για την εγγραφή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
– Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και της κατανάλωσης, με μείωση των δημοτικών τελών συνολικότερα.
– Στήριξη από το Δήμο του συνολικού πλαισίου διεκδικήσεων της Ένωσής μας.

Κατά την συνάντηση, ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για την μεταφορά των αιτημάτων μας προς την διοίκηση του Δήμου συνολικά και συζήτησή τους στο επόμενο, δια ζώσης, Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες μας ο,τι η διοίκηση Παχατουρίδη εδώ και δύο μήνες σκέφτεται τι μέτρα θα πάρει και “προσπαθεί” να τα κοστολογήσει. Όμως τα προβλήματά μας χρειάζονται άμεσες λύσεις.

Καλούμε τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την τακτική της Δημοτικής αρχής.

Ο αγώνας για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ελάφρυνσής μας δεν σταματά εδώ. Δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα να μην ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Χρέος του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα και να οργανώνει την διεκδίκησή τους.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα δίπλα στο Πολυτεχνείο

Peristeri News

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Leave a Comment