PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΕΚΑΒ


Με τα ασθενοφόρα σταθμευμένα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, από τις 7.30 έως τις 10.00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010.

Με τα ασθενοφόρα σταθμευμένα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, από τις 7.30 έως τις 10.00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 18 Απριλίου λόγω της μη καταβολής των αμοιβών τους για τις υπερωρίες , τα νυχτερινά και την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.

«Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουμε δίκιο αλλά με το δίκιο δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Παρά τις υποσχέσεις δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης, Βασίλης Βασιλόπουλος. Παράλληλα ανέφερε ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας και ότι στην κινητοποίηση μετείχαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που δεν εργάζονται καθώς και τα 10 ασθενοφόρα τα οποία δεν λειτουργούν σήμερα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα σχετικό με τα αιτήματά τους.

«Θα πρέπει όχι απλώς να σώσουμε το ΕΚΑΒ αλλά να το δυναμώσουμε με όσες δυνατότητες έχει η ελληνική πολιτεία. Είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων όμως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ είναι διαχρονικά. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σώζουν ζωές και εμείς δεν μπορεί μόνο να ζητάμε αλλά και να δίνουμε» δήλωσε ο κ Ψωμιάδης μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment