PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Παράσημο η ήττα (στην παράταση!) για το Περιστέρι από τον Παναθηναϊκό


Η ήττα 72-74 στην παράσταση ήταν σα νίκη!

Το Περιστέρι πήρε πολλά παράσημα φέτος για το μπάσκετ που έπαιξε και το τελευταίο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι τη χρονιά (σε σημείο που να απειλήσει να μην είναι τέτοιο!) με τον Παναθηναϊκό.

Η ήττα 72-74 στην παράσταση ήταν σα νίκη! Νίκη που θα μπορούσε να έρθει από την κανονική περίοδο αν ευστοχούσε ο Σκοτ σε 66” με το σκορ ισόπαλο 67-67, ή αν ο Μότσνικ έπαιρνε το φάουλ στα 45” σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις της παρ΄τασης, πριν ο Διαμαντίδης με τρίποντο (70-74) βάλει την ασφαλιστική δικλείδα της νίκης του Παναθηναϊκού.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης απλά μείωσε 72-74 στη συνέχεια. Στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 0-7, αλλά το Περιστέρι στο 5′ ισοφάρισε 9-9. Οι «πράσινοι» με την πληθώρα εναλλακτικών λύσεων πήγαν το παιχνίδι στο +13 (18-31 στο 15′) και εκεί που έλεγε κανείς ότι θα πατήσουν γκάζι, το Περιστέρι παίζοντας έξυπνα και με έμφαση στο περιφερειακό παιχνίδι πλησίασε 29-31 στο 19′ με 11-0 σερί και 8/20 τρίποντα.

Το Περιστέρι κέρδισε 19-18 τη δεύτερη, η Τρίτη έληξε ισόπαλη 16-16 και η τελική έκβαση της νίκης κρίθηκε με το 5-7 της παράτασης. Οι διαιτητές: Γκόντας, Παφίλης, Μπίκας.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 19-18, 19-15, 16-16 (5-7 παρ.) ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 12 (1), Γούντγουορντ, Παπανικολάου 4, Α. Μάντζαρης 3 (1), Σκοτ 18 (3), Πέτρουλας 2, Βρκιτς 20 (5), Λούμπι 6, Μότσνικ 7 (1). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6 (2), Μάριτς 4, Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 14, Φώτσης 8, Σάτο 7 (1), Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 13, Διαμαντίδης 9 (1), Βουγιούκας 1, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου.

Η ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ TΎΠΟΥ

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό και δυστυχώς όχι τηλεοπτικό. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση κι εμείς βγάλαμε ενέργεια. Μας πήγε και το παιχνίδι. Είμαι περήφανος για τα παιδιά. Έμειναν πιστά στη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι δύσκολο να βρεις παιδιά που θα βάλουν την ομάδα πάνω από τα ίδια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη (σ.σ. Παπανικολάου), μας βοήθησε ο Δημήτρης.

Να ευχαριστήσω και τον Πέτρουλα. Η ομάδα έλειπε χρόνια από την Α1, δεν είχε τη φιλοσοφία που έπρεπε και αυτά τα παιδιά ακριβώς σε αυτό βοήθησαν. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό. Είναι από τις λίγες ομάδες με κορμό γηγενείς παίκτες. Αυτό βοηθά να βελτιώνονται οι παίκτες».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Νομίζω έγινε ενδιαφέρον παιχνίδι. Λέγαμε ότι καμία ομάδα δε θα κέρδιζε φέτος Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό. Τουλάχιστον μία τους πήγε στην παράταση. Ο Παναθηναϊκός δεν ένιωθε καλά στο παρκέ, ετοιμαζόταν για το μεγάλο στόχο του. Πέρα από το ότι μπήκε στα playoffs και τελείωσε αξιοπρεπώς τη χρονιά, η ομάδα έχει χτιστεί γερά θεμέλια. Διοικητικά μη με ρωτήσετε.

Οι ομάδες δε φτιάχνονται μέσα σε μία χρονιά. Είναι σημαντικό ο προπονητής να έχει και του χρόνου τους παίκτες που έχει επιλέξει για να πάει την ομάδα ένα βήμα πιο πέρα. Ο κόουτς Πεδουλάκης δεν αντικατέστησε παίκτες όπως έκαναν άλλοι. Μπορεί να χάσαμε την 6άδα, αλλά μ’ αυτό κέρδισε το σεβασμό των παικτών.

Αναγκαστήκαμε όλοι να αλλάξουμε θέση, εγώ πήγα από το “3” στο “4” και ο Πέτρουλας από το «4» στο «5». Ο Παναθηναϊκός αποτελεί παράδειγμα με το πώς διατηρεί τον κορμό και πώς προσθέτει νέα στοιχεία. Είμαι χαρούμενος που πέρασα από αυτή την ομάδα κι είχα αυτούς τους συμπαίκτες και προπονητές, το καλύτερο προπονητικό επιτελείο. Στην ερώτηση αν θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ, απάντησε: «Το πιο σημαντικό είναι να ασχοληθούμε με τους παίκτες που έπαιξαν καλά, αλλά κι ο Παναθηναϊκός να τα πάει καλά στη Βαρκελώνη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε λίγο αργότερα»

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι για την πολύ καλή εμφάνιση. “Συγχαρητήρια” και στους παίκτες μου για τα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής περιόδου και για τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι τόσο αδιάφορος. Πρέπει να βρεις έξτρα κίνητρο για να είσαι τόσο αδιάφορος. Αυτό ήταν σήμερα ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιους παίκτες που δεν έχουν πάει ποτέ σε Final Four κι αν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Πρέπει να κουνήσουν λίγο το κεφάλι τους να δουν αν έχει κάτι μέσα. Κάποιος έχει, κάποιος δεν έχει».

ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: «Δυστυχώς το σημερινό δεν ήταν αυτό που λέμε “προετοιμασία”. Δεν ήμασταν έτοιμοι, σωματικά και πνευματικά. Παρόμοια εμφάνιση θα την πληρώσουμε στα ματς που ακολουθούν. Θα προσπαθήσαμε να ανασυνταχτούμε, να διορθώσουμε τα λάθη μας. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, η εμφάνιση δεν ήταν αντάξια, θα το δείξουμε. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, που, παρά τα προβλήματα, έκανε μία καλή πορεία. Μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Ο αθλητής δεν είναι ρομπότ. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Αν ο παίκτης δεν είναι καλά, πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Κάπου μέσα υπ
άρχει ο καλός εαυτός μας και πρέπει να τον βγάλουμε άμεσα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment