PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπούλιας: «Οι καιροί απαιτούν γενναίες αποφάσεις και αυτοκριτική»


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στον Ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη η εορτή της αναστήλωσης των εικόνων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στον Ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη η εορτή της αναστήλωσης των εικόνων.

Την Συνοδική θεία λειτουργεί παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και πρέσβεις ορθοδόξων κρατών.

Σε ομιλία του κατά τη κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στη Ιερά Σύνοδο, ο Κάρολος Παπούλιας, τόνισε ότι η κρίση που διανύουμε δεν είναι μονό αποτέλεσμα επιζήμιων και άστοχων πολιτικών που υιοθετήθηκαν αλλά και κρίση αξιών.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι οι καιροί απαιτούν γενναίες αποφάσεις από όλους και αυτοκριτική τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών.

Ο κόσμος γύρω μας επιδεινώνεται από την οξυτάτη οικονομική κρίση που βιώνουμε τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και γι αυτό ζήτησε η εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησιάς να ενισχυθεί και να αποτυπωθεί επιτυχώς και στο αξιέπαινο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και στο σύνολο της η εκκλησία, με σκοπό την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.

Στην αντιφώνησή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη να “δούμε το πολιτικό γίγνεσθαι πέρα από την εικόνα, τα αίτια της κρίσης πέρα από την οικονομική ύφεση και να προσανατολιστούμε στην κρίση ως ευκαιρία για ανασυγκρότηση”.

Ο κ.Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να “προσέξει τη χείρα της συνεργασίας” της Εκκλησίας.

Στο τέλος της αντιφώνησής του, ο αρχιεπίσκοπος προσέφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα εκκλησιαστικό σκεύος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment