PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπουτσής: «Κάνω τον σταυρό μου κάθε μέρα»


Ανάφερε, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, στη Βουλή.

«Δεν επιχειρεί η κυβέρνηση, επιχειρεί η ΕΛΑΣ» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας στη Βουλή, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν χθες στην πλατεία Συντάγματος . Ακόμη, διέψευσε ότι αποτελούν συνεργάτες της αστυνομίας οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ που διακρίνονται στο βίντεο που προβλήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο κ. Παπουτσής καταδίκασε τα επεισόδια και υποστήριξε ότι υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές από κουκουλοφόρους, εγκλωβισμός 18 υπαλλήλων τράπεζας που απειλούσαν ότι θα τους κάψουν, πλήθος επιθέσεων και απίστευτος αριθμός καπνογόνων.

Μίλησε επίσης και για μεθόδους «αντάρτικου πόλης», όπως τουλάχιστον υποστήριξε.

« Η Κερατέα ήταν η προπόνηση για όποιο ενδεχόμενο στο μέλλον» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η διασπορά ταραχοποιών ανάμεσα σε φιλήσυχους πολίτες, ώστε να εμπλακούν οι τελευταίοι παρά την θέλησή τους σε επεισόδια με την ΕΛΑΣ.

Όσον αφορά το περιβόητο βίντεο με τους κουκουλοφόρους που διασώζει (;) η ΕΛΑΣ ο κ. Παπουτσής παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος όταν το είδε θεώρησε πως «κάτι δεν πάει καλά» και ζήτησε αμέσως έρευνα από τον αρχηγό κ. Γ. Οικονόμου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί μεν αλλά με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν οι συγκεκριμένοι 4 πολίτες προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού από καφετέρια στην οδό Όθωνος, «όπου δέχθηκαν επίθεση αγανακτισμένων και από εκεί βομβάρδιζαν την Αστυνομία με τηλεφωνήματα για να διασωθούν».

Οι ίδιοι προσήλθαν αυτοβούλως να καταθέσουν χθες βράδυ, δηλώνοντας ότι πρόκειται για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

«Ωστόσο επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι συμμετείχαν σε καταδρομικές επιχειρήσεις με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών η έρευνα συνεχίζεται πλέον και από τις εισαγγελικές αρχές. Οποιοδήποτε και εάν είναι το αποτέλεσμα θα το καταθέσω στη Βουλή» ανέφερε.

Διέψευσε όμως ότι κρατούσαν «γκλομπ», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για σίδερο από ταράτσα, όπως διέψευσε κατηγορηματικά ότι φυγαδεύτηκαν στη Βουλή. «Έφτασαν μέχρι το κιγκλίδωμα και αργότερα επέστρεψαν στο πλήθος» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παπουτσής ανέφερε ακόμα ότι είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να χρεώσουν τους κουκουλοφόρους στην ΕΛΑΣ, ενώ στην πραγματικότητα κουκουλοφόροι είναι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασιάδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευσε ακόμη ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι στο Μετρό και ζήτησε αυτοσυγκράτηση για την προστασία των πολιτών και των δικαιωμάτων τους.

Άφησε επίσης υπονοούμενα ότι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο του έδιναν συγχαρητήρια για τον χειρισμό της κατάστασης αρχικά και αργότερα του άσκησαν κριτική.

«Κάνω τον σταυρό μου κάθε μέρα για να μην επιβεβαιωθούν αυτοί που θέλουν το αίμα του νεκρού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής για το κλίμα που επικρατεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment