PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπουτσής: «Γυρίζουμε σελίδα»


«Γυρίζουμε σελίδα στον τρόπο χορήγησης ασύλου και πλέον η Ελλάδα δεν θα χορηγεί άσυλο σε λευκό χαρτί», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παρουσιάζοντας το σχετικό νομοσχέδιο.

«Γυρίζουμε σελίδα στον τρόπο χορήγησης ασύλου και πλέον η Ελλάδα δεν θα χορηγεί άσυλο σε λευκό χαρτί. Το μήνυμά μας προς όλο τον κόσμο και στις χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι σαφές και καθαρό: η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Και στα θέματα ασύλου και παράνομης μετανάστευσης θα έχει απόλυτο σεβασμό και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις συνθήκες αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών».

Αυτά τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε στον νέο νόμο που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι με το νέο νόμο και το προεδρικό διάταγμα που ήδη δημοσιεύεται, τίθεται τέρμα στην περίοδο των μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών.

Οι τρεις άξονες του νομοσχεδίου είναι:

– Αυτοτελής Υπηρεσία Ασύλου για όλη την Ελλάδα. Στον άξονα αυτό θα λειτουργεί και ανεξάρτητη επιτροπή προσφυγών, η οποία θα εξετάζει τις προσφυγές για χορήγηση ασύλου ή άλλου καθεστώτος παραμονής.

– Αυτοτελής Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σκοπός της να διαχωρίζει μετανάστες που χρειάζονται κάποιου είδους προστασία από εκείνους που πρέπει να πάρουν είτε οικειοθελώς, είτε αναγκαστικά τον δρόμο της επιστροφής στη χώρα προέλευσης.

– Προσαρμογή στην Κοινοτική Οδηγία για τη διαδικασία επιστροφής των παρανόμων μεταναστών ή χορήγησης καθεστώτος ανοχής έως ότου απομακρυνθούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment