PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Χρονιά μεγάλων μεταρρυθμίσεων»


“Χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το 2011.

“Χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το 2011, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, εκφράζοντας, παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει τους στόχους της και το επόμενο έτος, όπως έγινε και το 2010.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν μέχρι αύριο τις ιεραρχημένες προτάσεις τους στον τομέα ευθύνης του ο καθένας και να ιεραρχήσουν και όλα τα άλλα θέματά τους, ώστε να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι αν η Ευρώπη κινηθεί δυναμικά και χωρίς μοιρολατρία απέναντι στις αγορές, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ενώ αναφερόμενος στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, η συζήτηση για τον οποίο θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβριο, τόνισε ότι ο μηχανισμός αυτός πρέπει να είναι ένας «έξυπνος μηχανισμός», ώστε «να μπορεί να αντιμετωπίσει την ψυχολογία των αγορών».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ιρλανδία και έφερε το παράδειγμα του Ιρλανδού ομολόγου του, ο οποίος, αν και συντηρητικός, όπως είπε, δεν ακολούθησε το παράδειγμα του κ. Καραμανλή, ο οποίος εγκατέλειψε το καράβι και πέταξε μια βόμβα στην επόμενη κυβέρνηση. Πήρε πάνω του όλη την ευθύνη, τόνισε, ώστε η επόμενη κυβέρνηση «να μη φορτωθεί τα λάθη του παρελθόντος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment