PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Κερδίσαμε μια μάχη»


Σημαντικό σταθμό για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Σημαντικό σταθμό για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για τις αποφάσεις των Βρυξελλών.

Ωστόσο, ανέφερε, τίποτα δεν τελείωσε, και υπογράμμισε ότι «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε».

Ο κ. Παπανδρέου απένειμε τα εύσημα στους Έλληνες πολίτες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πάλεψε πολύ σκληρά αλλά τίποτα δεν θα γινόταν αν οι πολίτες δεν έβαζαν καθημερινά πλάτη.

Από εδώ και στο εξής, τόνισε, είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να σωθεί η χώρα και να πάμε μπροστά. Είμαστε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη μέση της φουρτούνας και πρέπει να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην πορεία μας.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε θετική και τη στάση της αντιπολίτευσης από την οποία ωστόσο ζήτησε να έχει εποικοδομητική στάση στο εξής.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση και οι πολίτες να δίνουν μάχη και κάποιοι να λένε στους πολίτες ότι είναι κορόιδα και δεν πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις των κατεστημένων συμφερόντων θα συνεχιστούν, αλλά υπενθύμισε ότι «εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων».

Ζήτησε περισσότερη δουλειά, σύνεση και υπομονή, ενώ απευθυνόμενος εντός και εκτός της κυβέρνησης, τόνισε ότι «χρειάζεται ενότητα για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας».

Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί εκλογών, αλλά αυτή τη φορά και τα σενάρια περί ανασχηματισμού. «Να τελειώνουν τα σενάρια αυτά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment