PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Θα τα καταφέρουμε χωρίς νέα φορολογικά βάρη»


Τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξει καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, ούτε φορολογικές αυξήσεις, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν βάλουμε το «μαχαίρι» πιο βαθειά στα προβλήματα, χωρίς νέα φορολογικά βάρη και περικοπές για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, από τα τέλη του 2003 έως το 2009, το έλλειμμα σχεδόν τετραπλασιάστηκε.

«Στα δύσκολα αποδείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε άθλους», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και απέδωσε εύσημα στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για συλλογική επιτυχία.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τον αρχικό στόχο, εξηγώντας ότι κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα για το 2010 κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, αντί για 5,5 για το οποίο είχε δεσμευτεί.

Όσον αφορά στη διαφορά προσέγγισης με τη Γερμανία σχετικά με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν διαφωνεί με τη συμμετοχή ιδιωτών σε αυτόν, αλλά με τον τρόπο συμμετοχής τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment