PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παπανδρέου: «Θα απελευθερωθούν τα ταξί»


Παρέμβαση για το θέμα των ταξί έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Τετάρτης.

Παρέμβαση για το θέμα των ταξί έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου, στηρίζοντας την επιλογή του Γ.Ραγκούση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες υπεύθυνη στάση. «Θα γίνει διάλογος και θα προχωρήσουμε με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ταξί» σημείωσε. Συνάντηση από τον πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε: «Είναι σταθερή η θέση μας για απελευθέρωση με κανόνες. Και είναι σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει το διάλογο. Θα ακούσει η κυβέρνηση. Καλώ τους ιδιοκτήτες να συνεργαστούν σε μια κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Θα προχωρήσουμε με στόχο να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών των ταξί».

Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματα και τις θέσεις τους, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εκτίμησε ότι η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των ταξί, είναι προς το μέρος τους και η Ομοσπονδία έστειλε FAX στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας «ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην γίνουν επεισόδια». Προανήγγειλε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία έχει βάλει δικηγόρους, προκειμένου να ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα και να καταθέσουν αγωγές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις του υπουργού, Γιάννη Ραγκούση. Κάτι ανάλογο, είπε, έγινε στην Ιρλανδία και οι ιδιοκτήτες ταξί δικαιώθηκαν.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί πρόεδροι των Σωματείων από όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου και πιθανόν συνέχιση των αφνιδιαστικών ενεργειών τουλάχιστον για σήμερα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα εφαρμοστεί και ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις προτάσεις του και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει σε συντεχνίες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment