PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: Θα ήταν πολύ βολικό αν ήμασταν εμείς οι Έλληνες το πρόβλημα (video)


Ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες δε θέλουν να βγουν από το ευρώ και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ήδη ότι έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το ευρώ».

«Χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το ποια θεωρεί ότι είναι η αιτία για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αναφορικά και με τις δηλώσεις της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δε θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους», ξεκαθάρισε ότι «κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: “Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα”».

«Θα έλεγα ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα. Θα ήταν πολύ βολικό αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα. Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία και σε ολόκληρη την Ευρωζώνη; Χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει», επεσήμανε επίσης.

Δείτε το video με τη συνέντευξη…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment