PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο


Και να εμπεδώσει τη διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη και να εμπεδώσει τη διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο για το νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (UEFA) Μισέλ Πλατινί, με τον οποίο συζήτησε για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η χώρα προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση στον αθλητισμό και χαρακτήρισε «αποφασιστικό βήμα», προς την κατεύθυνση αυτή, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο, πρόσθεσε «για να αρχίσει να επικρατεί κλίμα ευνομίας παντού στη χώρα μας».

Ο πρωθυπουργός κατέστησε απόλυτα σαφές, σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, τονίζοντας: «δεν θα διστάσουμε προ ουδενός», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την ανεξαρτησία των αθλητικών αρχών. Υπενθύμισε, πάντως, ότι στο παρελθόν κανένας δεν τόλμησε να παρέμβει με τόσο δυναμικό τρόπο. Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ακόμα ρήξη «με ένα κατεστημένο που για χρόνια λειτουργούσε ανενόχλητο, ενώ η Πολιτεία έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη παρέμενε ανενεργή, καθώς κανένας «δεν φρόντισε ή μάλλον δεν ήθελε να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη διάταξη», αποδίδοντας το γεγονός σε έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολίτες. «Εμείς», πρόσθεσε «τολμάμε να κάνουμε το βήμα που δεν έκανε κανείς, γιατί εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες και δεν φοβόμαστε να τους ακούσουμε».

Χαρακτήρισε «ιστορική τομή» το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών. Παρεμβαίνουμε προς όφελος του πολίτη, τόνισε, «καταργώντας τη γραφειοκρατία και περιορίζοντας δραστικά τις εστίες χρόνιας αδιαφάνειας και συναλλαγής».

«Εξαιρετικής σημασίας τομή» χαρακτήρισε, εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου και το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο αδειοδότησης των έργων, σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Γίνεται, τόνισε, «ένα μεγάλο βήμα και για καλύτερη περιβαλλοντική προστασία, αλλά και για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της αδιαφάνειας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, τόνισε ότι σταματάει η πολυδιάσπαση και το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment