PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπανδρέου: «Αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών από εδώ και πέρα»


Την συνδρομή όλων των υπουργών για το μεσοπρόθεσμο ζήτησε κατά την έναρξη της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Την συνδρομή όλων των υπουργών για το μεσοπρόθεσμο ζήτησε κατά την έναρξη της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

«Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών από εδώ και πέρα», τόνισε όλο νόημα, ενώ πρόσθεσε «Σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά. Το μήνυμα είναι ότι θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα. Αυτό το μήνυμα υπηρετούμε και απαιτούμε να περνάει σε όποιον θέλει να αμφισβητήσει την πορεία της Ελλάδος ή να ποντάρει στην αποτυχία της».

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε για άλλη μία φορά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο, ενώ κατέληξε: «η σταθερή μας πορεία εγγυάται την αξιοπιστία και την ισχύ μας στις διαπραγματεύσεις της Ένωσης. Παρά το κλίμα μιζέριας είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το μέλλον με το κεφάλι ψηλά».

Πάντως, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια, που κυκλοφορούν. Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πώς: ΔΕΝ θα γίνουν εκλογές, ΔΕΝ θα γίνει ανασχηματισμός, ΔΕΝ θα βγει η χώρα από το ευρώ, ΔΕΝ πάμε σε αναδιάρθρωση.

Πρώτη από το άτυπο υπουργικό, το οποίο διήρκησε για περισσότερες από πέντε ώρες, έφυγε η Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς έπρεπε να παρευρεθεί στην Βουλή.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τακτικό υπουργικό συμβούλιο στις 11 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, από το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς, μετά την συνάντηση με τον κ. Παπούλια, προκειμένου να ηρεμήσουν τα «πνεύματα» στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πρώτα είδε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και αμέσως μετά συναντήθηκε και συζήτησε τις εξελίξεις με τον Μ. Χρυσοχοϊδη, τη Λ. Κατσέλη και τον Χρ. Παπουτσή.

Για το τέλος άφησε τον Α. Λοβέρδο και την Α. Διαμαντοπούλου, που ζήτησαν τη Δευτέρα επειγόντως ανασχηματισμό.

Με αυτούς, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις πρόσφατες δηλώσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment