PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παπακωνσταντίνου: «Όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας»


Το θέμα της της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το θέμα της της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» αποσαφηνίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση της δημόσιας γης και όχι η εκποίηση της.

Τα 50 δισ. ευρώ αποτελούν ένα στόχο που θέτει η κυβέρνηση για τα οφέλη από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε βάθος πέντε ετών, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελούν μνημονιακό στόχο.

Επισημαίνει ακόμη ότι στόχος είναι να εισπραχθεί φέτος από αποκρατικοποιήσεις ένα δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις τραπεζών, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος, ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Ναι» στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και βάλλει κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας, ότι άργησε να αντιληφθεί ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός του μνημονίου.

Η γγ του ΚΚΕ σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία» την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην τρόικα κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα πως «θα ξεπουλήσουν τα πάντα και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο».

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε συνέντευξη του στη Free Sunday αναφερόμενος στην οικονομία, τονίζει ότι «όποιος απάντησε αρνητικά στον υπουργό Οικονομικών δίνει στο ΠΑΣΟΚ ένα εκπληκτικό άλλοθι στις επόμενες εκλογές», ενώ χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους της τρόικα στην Ελλάδα, persona non grata. Επίσης, τάχθηκε κατά της προωθούμενης πρωτοβουλίας για τη μη πώληση ελληνικής γης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ως «ατυχή στιγμή».

Για «στημένο παιγνίδι» κατηγορεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, την κυβέρνηση από το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ενώ ως μοναδική λύση για την έξοδο από την κρίση θεωρεί την «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ως προς τους όρους αποπληρωμής και τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment