PeristeriNews.gr
Οικονομία

Παπακωνσταντίνου: «Χωρίς νέα μέτρα»


Την πεποίθηση πως τα μέτρα που έχουν ήδη προγραμματιστεί είναι αρκετά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί περαιτέρω προσαρμογή αυτή θα γίνει μέσω μείωσης δαπανών του Δημοσίου».

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones, το οποίο επικαλείτο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν ότι η Κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ με τον Προϋπολογισμό του 2011.

O κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, είπε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας δεν έχει “πέσει καθόλου έξω”, όπως αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πλησιάσει φέτος το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό του 6% του ΑΕΠ και σε απόλυτα ποσά θα είναι μεγαλύτερη από 14 δισ. ευρώ.

Σε ερώτηση, αν θα ζητηθούν νέα μέτρα από την πλευρά των εκπροσώπων της Τρόικας – ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, με τους οποίους θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέραο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι, σε περίπτωση που χρειασθούν να γίνουν κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις, αυτές θα αφορούν μόνο στο σκέλος της μείωσης των δημοσίων δαπανών και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη μείωση των δαπανών για επιχορηγήσεις στις Δημόσιες Επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment