PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπακωνσταντίνου: Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια


Tόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.

«Η χώρα περνάει, πέρασε και θα περάσει δύσκολα χρόνια γιατί βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό πρότυπο όπου ουσιαστικά κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας. Θα περάσουμε δύσκολα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.

Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι η χώρα θα τα καταφέρει.

Μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Φορολογικό Σύστημα και ακεραιότητα» ο κ.Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και εφοριακών επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο. Για το σκοπό αυτό ήδη ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η δραστική μείωση του αριθμού των ΔΟΥ από 300 σε 80 περίπου ώστε μαζί με σειρά άλλων δράσεων να παταχθεί η διαφθορά στον τομέα αυτό, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τη φοροδιαφυγή έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία μας.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι δεν πιστεύει στην χρησιμότητα ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, αλλά στο προοδευτικό φορολογικό σύστημα με το οποίο αναλογικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, κατέδειξε ως σημαντικότερο πρόβλημα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την πολυνομία, η οποία, όπως τόνισε, «σε ακραίες εκφάνσεις γίνεται εργαλείο διαφθοράς».

Ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της καταπολέμησης της διαφθοράς, «πρέπει μεταξύ άλλων να γίνεται συνεχής κωδικοποίηση της νομοθεσίας, οι νόμοι να μην παραπέμπουν σε άλλους νόμους και όταν ψηφίζεται ένας καινούργιος νόμος να καταργούνται οι προηγούμενοι». Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα ότι καθένας μπορεί με απλές διαδικασίες να σταματήσει μια μεγάλη επένδυση, τονίζοντας ότι πρέπει να δούμε το οικονομικό κόστος της Δικαιοσύνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης από τη μεριά του, ζήτησε να αναβαθμιστεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες των δικαστών αλλά και των πολιτικών ενώ πρότεινε να συμμετέχουν και δικαστές στα πειθαρχικά συμβούλια για τους δικηγόρους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment