PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και πορεία «σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας-ΕΚΑΒ» με αφετηρία την πλατεία Μαβίλης στις 08:30 προγραμμάτισε για αύριο, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η πορεία θα έχει προορισμούς υγειονομικές μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το υπουργείο Υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (πχ Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του “λαγού” στις εκάστοτε κυβερνήσεις» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνει, «αιτία πολέμου» είναι για αυτήν «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα. Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων. Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρείες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύλιση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.

Έως εδώ και μη παρέκει! Αγωνιζόμαστε για: Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση εκτάκτων, αύξηση μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment