PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Πανσέληνος Ιουλίου – Απόψε το φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού


Μια από τις πλέον εντυπωσιακές πανσέληνους είναι η αποψινή, η Πανσέληνος του κόκκινου ελαφιού.

Γιατί λέγεται έτσι

Ονομάστηκε έτσι επειδή τα κόκκινα ελάφια τον Ιούλιο αρχίζουν να αναπτύσσουν βελούδινο τρίχωμα γι’ αυτό και πήρε αυτό το όνομα.

Οι συχνές καταιγίδες στην περιοχή της Νέας Αγγλίας ήταν η αιτία για να ονομαστεί η Πανσέληνος της καταιγίδας ενώ μερικές φυλές την έλεγαν η Πανσέληνος των σανών.

Εβραίος ραβίνος υποστηρίζει πως η αποψινή σεληνιακή έκλειψη αποτελεί «σημάδι από τον Θεό» και πως σηματοδοτεί «τρομερά γεγονότα».

Αν και πολλοί ανυπομονούν να δουν την έκλειψη της Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, 4 προς 5 Ιουλίου, ο ραβίνος Γιουσέφ Μπέργκερ, υπεύθυνος του τάφου του βασιλιά Δαβίδ στο Όρος Σιών της Ιερουσαλήμ, δεν φαίνεται και τόσο αισιόδοξος, καθώς «προβλέπει» πως το συγκεκριμένο αστρονομικό φαινόμενο, αποτελεί κακό οιωνό.

Σύμφωνα με τον Μπέργκερ, τα ουράνια φαινόμενα που σχετίζονται με τον Ήλιο και τη Σελήνη, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Θεός ανακοινώνει την τελική λύτρωση.

Ο ίδιος ραβίνος, νωρίτερα μέσα στο χρόνο είχε δηλώσει πως η πανδημία του κορονοϊού, αποτελεί μία από τις βιβλικές καταστροφές που σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου.

«Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πώς εμφανίζεται ο Θεός στη φύση, πως ο Θεός μας μιλάει μέσω της φύσης. Για τους προφήτες, αυτό ήταν πολύ σαφές», δήλωσε ο Μπέργκερ στην εφημερίδα Daily Express, ο οποίος συμπλήρωσε πως ίσως ακολουθήσει ο θάνατος ενός ανώτατου Ισραηλινού αξιωματουχου αλλά ακόμα και η εκκένωση του Ισραήλ.

Ο ραβίνος αναφέρει πολλά θρησκευτικά βιβλία, τα οποία ισχυρίζεται πως προβλέπουν τραγικά γεγονότα. Πρώτα αναφέρει ένα τμήμα της Εβραϊκής Βίβλου, όπου όπως υποστηρίζει, γράφει πως «πριν έρθει η μεγάλη και τρομερή μέρα του Χασέμ [ένας τίτλος στον Ιουδαϊσμό για να αναφερθεί στον Θεό], θα βάλω τρύπες στον ουρανό και στη γη: αίμα και φωτιά και πυλώνες καπνού. Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα».

Ο Μπέργκερ επικαλείται ένα βιβλίο του 1894 που γράφτηκε από έναν Πολωνό ραβίνο, στο οποίο αναφέρεται πως, εάν η Σελήνη εκλείψει τον μήνα Tammuz [τέταρτος μήνας στο εβραϊκό ημερολόγιο, το οποίο φέτος πέφτει τον Ιούλιο] «ένας σουλτάνος ​​θα πεθάνει και θα ακολουθήσουν μεγάλα προβλήματα».

Νωρίτερα φέτος, ο Μπέργκερ είχε δηλώσει πως η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, είναι μία από τις πολλές βιβλικές πληγές που σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου και την έλευση ενός Εβραίου «Μεσσία» ή σωτήρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment