PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο


Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα και περισσότερες πόλεις στην Ευρώπη συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα και περισσότερες πόλεις στην Ευρώπη συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων.

Στόχος του σημερινού εορτασμού η εναλλακτική κίνηση με ποδήλατο, περπάτημα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να υπάρχει λιγότερη ρύπανση και κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και λιγότερα τροχαία ατυχήματα.

Μαζικές εκδηλώσεις γίνονται στο Κερατσίνι, στο Κορωπί, στα Χανιά, στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς και σε άλλες περιοχές.

Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης βολτάρουν στην πόλη και κατακτούν το χωρίς αυτοκίνητα κέντρο! Την τελευταία μέρα της “εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο”, 22 Σεπτεμβρίου, θα κατεβούν μαζικά στο πεζοδρομημένο κέντρο!

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ διοργανώνουν δράσεις στην πόλη του Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός γύρος στους δρόμους της πόλης. Η ποδηλατοδρομία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Πλατεία Ειρήνης (αφετηρία)-21η Ιουνίου έως την νέα Νομαρχία- Γ. Καπέτα- Πλατεία Ειρήνης (τερματισμός).

Εντωμεταξύ, μέσα στον Φεβρουάριο του επόμενου έτους θα δημοπρατηθούν οι δύο ποδηλατικοί άξονες της Αθήνας, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα Αθήνα-Αττική 2014 και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2012, ενώ ήδη μέσα στον Οκτώβριο αναμένονται οι εγκρίσεις από τον δήμο Αθηναίων.

Ο πρώτος ποδηλατικός άξονας είναι μήκους 25,5 χλμ και συνδέει τον σταθμό του ΗΣΑΠ της Κηφισιάς με τον Φαληρικό Όρμο. Ο δεύτερος ποδηλατικός άξονας είναι η παραλιακή διαδρομή μήκους 3 χλμ, όπου σε πρώτη φάση θα ξεκινά από το ρέμα της Πικροδάφνης του δήμου Φαλήρου μέχρι την περιοχή του κέντρου Φαντασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment