PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδική απεργία στην Υγεία στις 18 Φεβρουαρίου


Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 το πρωί και στην Ελευσίνα στην Πλ. Ηρώων στις 12 το μεσημέρι.

Ο λόγος είναι ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό, καθώς, όπως λένε, δε φτάνει που εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, δεν πληρώνονται και τα δεδουλευμένα τους, ενώ δεν έχουν ενταχθεί καν στα βαρέα ανθυγιεινά ένσημα, παρόλο που οι συνθήκες εργασίας τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνες κι ανθυγιεινές.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο νέο νομοσχέδιο τα όρια συνταξιοδότησης μένουν στα 67 έτη ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά πέντε έτη για τις γυναίκες, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ και ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή του, ενώ τέλος η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίσης, ένταξη στα ΒΑΕ και προσλήψεις προσωπικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment