PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδικές 2012 με Νεοελληνική Γλώσσα


Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις εξεταστικές αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι μέχρι τρεις ώρες.

Στον «αγώνα» για την απόκτηση μ ίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται σήμερα νωρίς το πρωί της Δευτέρασ περισσότεροι από 110.851 υποψήφιοι. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι76.094.

Τόσο ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός όσο και η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κ. Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου τόνισε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις εξεταστικές αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι μέχρι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων, που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά έως ότου καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος.

Οι θέσεις που θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις 2012 , παρουσιάζουν μικρή αύξηση καθώς αυτή οφείλεται στις ειδικές κατηγορίες. Φέτος, οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.) αντιστοιχούν στο 15,9% του συνόλου, ενώ πέρσι ήταν το 10,8%.

Τα επιπλέον κριτήρια για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους ισχύουν αναδρομικά για τους αποφοίτους του 2011, που ταλαιπωρήθηκαν πέρσι, αφού έμειναν εκτός, άλλαξαν σχολές κ.ά. Για τους υποψηφίους αυτούς προβλέπονται ειδικές θέσεις 3% επιπλέον του συνολικού αριθμού, ενώ μπορούν να διεκδικήσουν θέση και με το 10%, ξανακαταθέτοντας μηχανογραφικό.

Το ποσοστό του 10% για τις θέσεις αφορά υποψηφίους που δε συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές, αλλά συμμετείχαν στις περσινές και τις προπέρσινες εξετάσεις. Το 90% των θέσεων σε πανεπιστήμια και το 69% στα ΤΕΙ αφορούν τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) και τους αποφοίτους Λυκείων που θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές. Ποσοστό 20% των θέσεων των ΤΕΙ αφορούν τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α’). Εκτός του αριθμού εισακτέων υπάρχουν θέσεις για αθλητές με διακρίσεις, παιδιά Ελλήνων του εξωτερικού κ.ά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment