PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδικές: Τα θέματα της Βιολογίας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα της Βιολογίας (Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας) στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα:

Βιολογία Γενικής Παιδείας (Ημερήσια)
Βιολογία Γενικής Παιδείας (Εσπερινά)
Βιολογία Προσανατολισμού (Ημερήσια)
Βιολογία Προσανατολισμού (Εσπερινά)

Υπενθυμίζεται ότι αύριο τη σκυτάλη θα πάρουν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων που θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Μηχανές Πλοίου II, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία, Στοιχεία ψύξης και κλιματισμού.

«Για καλά προετοιμασμένους» τα θέματα της Βιολογίας προσανατολισμού

Με το μάθημα της Βιολογίας, Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας, ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Σε ό,τι αφορά τη Βιολογία Προσανατολισμού, τα θέματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν σημαντικό εύρος της διδαχθείσας ύλης. Η ΠΕΒ εκτιμά ότι τα θέματα χαρακτηρίζονταν από ένα σχετικό βαθμό δυσκολίας, καθώς η επεξεργασία των απαντήσεων απαιτούσε χρόνο και κριτικό πνεύμα και έτσι, οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο επίπεδο των θεμάτων.

Από την άλλη, η ΠΕΒ χαρακτηρίζει «βατά» τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας.

Οι υποψηφίοι των ΓΕΛ θα επιστρέψουν στα εξεταστικά κέντρα τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, για να εξεταστούν στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία -και τα δύο μαθήματα γενικής Παιδείας. Στη συνέχεια, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment