PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα των τριών μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα:

Στα Λατινικά (Ημερήσια)
Στα Λατινικά (Εσπερινά)

Στη Χημεία (Ημερήσια)
Στη Χημεία (Εσπερινά)

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ημερήσια)
Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Εσπερινά)

Τη σκυτάλη θα πάρουν και πάλι αύριο οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Μηχανές Εσωτερικής Καύσης II, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών, Υγιεινή, Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

«Για καλά προετοιμασμένους» τα θέματα των Λατινικών

Κλιμακούμενης δυσκολίας χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού για την Ομάδα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως επισημαίνει, ήταν διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους, οι οποίοι όμως, σε γενικές γραμμές, έπρεπε να είναι καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

Ειδικότερα, η ΟΕΦΕ στον σχολιασμό της σημειώνει ότι ζητήθηκε η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από κείμενα που είχαν διδαχθεί οι μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στο σκέλος της γραμματικής ζητήθηκαν τύπου που καλύπτουν όλο το εύρος της, με κάποιες ιδιαιτερότητες, που όμως σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα. Χρειαζόταν ο υποψήφιος να έχει καλή γνώση και να είναι σωστά προετοιμασμένος.

Στο σκέλος του συντακτικού οι υποψήφιοι, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στις οποίες μπορούσαν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα.

Για «καλά προετοιμασμένους» τα θέματα Χημείας και Οικονομικής Θεωρίας

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα της Χημείας, ενώ αρκετά υψηλός ήταν ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων.

Για τη Χημεία, η Ομοσπονδία σχολιάζει ότι τα θέματα είχαν μεγάλη έκταση και απαιτούσαν αρκετό χρόνο για τη λύση τους. Αναφέρονταν σε σχεδόν όλη την έκταση της εξεταστέας ύλης και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.

«Είναι αντιμετωπίσιμα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές και πιο δύσκολα από τα περυσινά θέματα» αναφέρεται.

Για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, η Ομοσπονδία τονίζει ότι πρόκειται για θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας με πλήρη κάλυψη της ύλης.

Η ποσότητα των απαντήσεων στις ομάδες ανοικτού τύπου (Β, Γ, Δ) , σημειώνει η Ομοσπονδία, ήταν ευρύτερη από προηγούμενες χρονιές. Απαιτούσε προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των ερωτημάτων και σε βάθος γνώση όλης της ύλης.

Απαραίτητες για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνίσματος ήταν η μαθηματική αντίληψη και ικανότητες διαγραμματικής απεικόνισης, σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Ως προς τη σαφήνεια των ερωτημάτων ήταν ορθώς διατυπωμένα, χωρίς ασάφειες παρά τον αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας» τονίζει η Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment