PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πανελλαδικές: Ακόμη και εντός Ιουλίου οι εξετάσεις


Ακόμα και εντός του Ιουλίου είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020, όπως επεσήμανε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, η αρμόδια υπουργός, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολεία όλης της χώρας παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την άμβλυνση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, αυξάνονται οι ανησυχίες για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των φετινών εξετάσεων, δεδομένης και της αβεβαιότητας σχετικά με τη διάρκεια ισχύος του «λουκέτου».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κ. Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», έδωσε διευκρινίσεις για την ύλη, στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων – όποτε κι αν γίνουν αυτές.

«Η ύλη στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα είναι σχετική με όσα έχουν διδαχθεί τα παιδιά στην τάξη» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Διευκρίνισε δε, ότι «δεν βοηθά τα παιδιά που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις η διαρκής συζήτηση για την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών, πολύ δε περισσότεροι όταν όλα είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε από τους ειδικούς να μας ενημερώσουν»

Και κατέληξε: «Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν επαναλήψεις σε όσα έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα και να καλύψουν τυχόν κενά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment