PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παναγία Σουμελά: Ο Ερντογάν προανήγγειλε λειτουργία τον 15αύγουστο


“Οι Ορθόδοξοι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στην λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, η οποία είχε διακοπεί κατά την διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης”.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τη Μονή της Παναγίας Σουμελά, προαναγγέλοντας ότι τον Δεκαπενταύγουστο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της εορτής της Παναγίας στη Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημερωσης, ο Ερντογάν είπε ότι «στις 15 Αυγούστου, οι Ορθόδοξοι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στην λειτουργία, η οποία είχε διακοπεί κατά την διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης».

Τι είπε ο Ερντογάν για τη κριτική που δέχεται σχετικά με την Αγιά Σοφιά

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του με αφορμή τόσο τα εγκαίνια για την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης στην ιστορική Μονή, όσο και για την λειτουργία από σήμερα της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας ως τζαμιού, απάντησε και στην κριτική που δέχεται μετά από την απόφαση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην πρόσφατη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, σχολίασε ότι: «πιστεύουμε ότι αξίζουμε ένα “ευχαριστώ” για την προστασία και διατήρηση αυτού του μεγάλου ναού».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρις υποστήριξε ότι «αν ήμασταν ένα έθνος, που δεν σέβεται την πίστη των άλλων, τότε η Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία βρίσκεται στην δικαιοδοσία μας εδώ και 5 αιώνες, δεν θα υπήρχε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment