PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πακιστάν: Στους 97 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους


Στους 97 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος στο Πακιστάν, όταν αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών με 99 επιβαίνοντες συνετρίβη πάνω από κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 97 θάνατοι, όπως επιβεβαιώνουν οι τοπικές αρχές Υγείας στην επαρχία Σίντχ. Τουλάχιστον δύο επιβάτες του αεροσκάφους Airbus SE A320 κατάφεραν να επιζήσουν. Ένας εκ των επιζώντων είναι ο Ζαφάρ Μασούντ, πρόεδρος της Bank of Punjab.

Στα θύματα περιλαμβάνονται και κάτοικοι της περιοχής. Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού πρώτα ανέφερε βλάβη στους κινητήρες.

«Υπήρχε παντού φωτιά και όλοι ούρλιαζαν μετά τη συντριβή. Απελευθέρωσα τη ζώνη μου και κατευθύνθηκα προς το φως», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ζουμπαϊρ, ο δεύτερος από τους επιζήσαντες.

Το μοιραίο Airbus SE A320 εκτελούσε την πτήση ΡΚ 8303 από τη Λαχόρη προς το Καράτσι, μεταφέροντας 91 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σχετικό βίντεο δείχνει αυτοκίνητα και σπίτια να φλέγονται στη γειτονιά κοντά στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Οι πτήσεις εσωτερικού μόλις είχαν ξαναρχίσει στο Πακιστάν, μετά τη χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το αεροπλάνο χτύπησε πρώτα σε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και μετά έπεσε στα σπίτια» ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σακίλ Άχμεντ.

«Χάσαμε τις μηχανές»

Το δυστύχημα σημειώνεται παραμονές της μουσουλμανικής γιορτής του Αΐντ, όταν πολλοί Πακιστανοί ταξιδεύουν για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Το αεροσκάφος έκανε για δεύτερη φορά προσπάθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Ο πιλότος είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι έχασε ισχύ και από τις δύο μηχανές, σύμφωνα με τον ηχογραφημένο διάλογο που μεταφορτώθηκε στον έγκυρο ιστότοπο παρακολούθησης της αεροπλοΐας liveatc.net.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment