PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πακέτο-βόμβα στην ελληνική πρεσβεία


Ιταλοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που βρέθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ήταν παρόμοιο με τα πακέτα-βόμβες που εξεράγησαν την περασμένη εβδομάδα τραυματίζοντας δύο ανθρώπους στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Το παγιδευμένο πακέτο “έφτασε την Παρασκευή, όμως ουδείς το άνοιξε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων”, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας Μιχάλης Καμπάνης, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα “Ρεπούμπλικα” στον ιστότοπό της. “Σήμερα είδαμε κάτι πολύ ύποπτο και καλέσαμε τις δυνάμεις της τάξης”.

Αξιωματούχος των καραμπινιέρων δήλωσε πως ο μηχανισμός που βρέθηκε στην ελληνική πρεσβεία είχε επίσης ομοιότητες με ένα μηχανισμό που είχε ανακαλυφθεί την περασμένη εβδομάδα στο μετρό της Ρώμης, ενώ σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας της Ρώμης το πακέτο φέρεται να περιείχε και ανάληψη ευθύνης μέσα σε μια μικρή θήκη, η οποία εξετάζεται τώρα από τις ανακριτικές αρχές.

Υποπτα πακέτα που εντοπίσθηκαν, επίσης, σήμερα στις πρεσβείες της Βενεζουέλας της Δανίας και του Μονακό δεν περιείχαν εκρηκτικά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη για παγιδευμένα πακέτα που εξεράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής είχε αναλάβει μια ιταλική αναρχική οργάνωση, η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment