PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πακέτο βοήθειας προς την Ιρλανδία


Σε θρίλερ εξελίσσεται στην Ιρλανδία το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

Το πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ιρλανδία, που συζητείται, αναμένεται να είναι μεταξύ 45 και 90 δισεκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το αν το Δουβλίνο χρειαστεί υποστήριξη για το τραπεζικό του σύστημα, σύμφωνα με πηγές μέσα από την ευρωζώνη.

Η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει επίσημα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ, όμως πηγές από την ευρωζώνη δήλωσαν χθες στο Ρόιτερ ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το θέμα.

Η Ιρλανδία μπορεί να καταφέρει μόνη της, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι η ιρλανδική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει βοήθεια.

“Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει τέτοιο αίτημα και πιστεύω ότι η Ιρλανδία μπορεί να τα καταφέρει καλά”, δήλωσε ο Στρος-Καν και ανέφερε ότι το Δουβλίνο δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE: “Είμαστε έτοιμοι και ελέγχουμε την κατάσταση σε στενή συνεργασία με τις ιρλανδικές αρχές” και πρόσθεσε ότι το θέμα της Ιρλανδίας θα συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment