PeristeriNews.gr
Διεθνή

Παγκόσμιο ραντεβού αντίστασης! (video)


Διεθνής κινητοποίηση «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» διοργανώνεται αύριο στις 15 Οκτωβρίου και η οποία ξεπήδησε από τα κινήματα των «Αγανακτισμένων» (indignados) και το «Occupy Wall Street».

Διεθνής κινητοποίηση «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» (http://15october.net) διοργανώνεται αύριο στις 15 Οκτωβρίου και η οποία ξεπήδησε από τα κινήματα των «Αγανακτισμένων» (indignados) και το «Occupy Wall Street».

Με διαφορετικούς τίτλους, με διαφορετικές διατυπώσεις της «παγκόσμιας αλλαγής» και σε διαφορετικές γλώσσες, τα υποκείμενα του κινήματος καλούν σε συγκεντρώσεις και σε καταλήψεις δρόμων και πλατειών. Συγκεντρώσεις διοργανώνονται από τη Νέα Υόρκη και διάφορες πόλεις του Μεξικού και της Λατινικής Αμερικής, μέχρι το Μπαμάκο του Μάλι και την πολυτάραχη Αίγυπτο και την Ιορδανία και από τις πλατείες της Ισπανίας και τους δρόμους της Αθήνας, μέχρι τη μακρινή Ινδία και την Τανζανία!

Πιο διαφωτιστικό είναι το κείμενο της αρχικής σελίδας, στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα: «Η εξουσία εργάζεται για τα κέρδη των λίγων, αγνοώντας την πλειοψηφία και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Ενωμένοι, με μια φωνή, θα κάνουμε τους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που δεν μας εκπροσωπούν. Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσει η παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι αυτή να γίνει πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment