PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πέφτει η τιμή της βενζίνης


Πτωτικά κινείται τις τελευταίες ήμερες η τιμή της βενζίνης, με αυτήν της αμόλυβδης να είναι μειωμένη κατά 1,67 ευρώ το λίτρο.

Μικρή κάμψη καταγράφει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η μέση τιμή της αμόλυβδης μετά την αποκλιμάκωση που παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 1,672 ευρώ, ενώ, 89,6 λεπτά είναι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως σημειώνει ο υφυπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας, παράλληλα διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι από το υπουργείο, έτσι ώστε “οι τιμές να κινούνται στο εύλογο και νόμιμο ύψος σε σχέση με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και τις τιμές των διυλιστηρίων”.

Οι πρατηριούχοι από την πλευρά τους εμμένουν στο αίτημά τους για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Για κακόπιστη παραπληροφόρηση εκ μέρους του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη, ότι ο επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτή Τζον Ντάλι χαρακτήρισε ως εγκληματική συμπεριφορά την αισχροκέρδεια στην ελληνική αγορά καυσίμων, κάνει λόγο ο Ντίνος Ρόβλιας.

“Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Ο κ. Πουπάκης ήταν αυτός που έκανε λόγο στην ερώτησή του για δήθεν ασύστολη κερδοσκοπία και ο επίτροπος κ. Ντάλι του απάντησε ότι, για τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι αρμόδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, αναφέρει ο κ. Ρόβλιας.

Μέτρα στην αγορά των καυσίμων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την ορθότερη ενημέρωση των καταναλωτών σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης:

  • Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από μεικτά κλιμάκια της Γενικής γραμματείας εμπορίου, Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων, ΣΔΟΕ και δίωξη οικονομικού εγκλήματος.
  • Θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας από πρατηριούχο που κλέβει με οποιονδήποτε τρόπο τον καταναλωτή.
  • Υπάρχει η σκέψη οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με sms για τα φθηνότερα πρατήρια της περιοχής τους.

Στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους και στην Αττική οδό θα εγκατασταθούν φωτεινοί πίνακες που θα ενημερώνουν τους οδηγούς για τη φθηνότερη λιανική τιμή πώλησης στα επόμενα τρία ή τέσσερα πρατήρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment