PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο


Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Επί της αρχής του νομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν 284 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25. Υπήρξαν και 16 «παρών» από τους βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και τον Κ. Ζουράρι από το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφοροποιήσεις υπήρξαν στο άρθρο 4 για τα δικαιώματα αλιέων κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θετικά ψήφισαν 180 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, καταψήφισαν 119 βουλευτές (από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25) ενώ βρέθηκε και ένα «παρών»

Ν. Δένδιας: Μια ιστορική στιγμή για την Πατρίδα μας

«Μια ιστορική στιγμή για την Πατρίδα μας: Η Ελλάδα μεγαλώνει με την ψήφιση του νομοσχεδίου για επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων, μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Περαιτέρω, επισημαίνει πως με οδηγό το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, που αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων και στις άλλες περιοχές της επικράτειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment