PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέντε μονάδες μπροστά η Κλίντον


Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN/ORC.

Συγκεκριμένα, η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει ποσοστό 47% έναντι του υποψηφίου των Ρεμπουμπλικάνων που συγκεντρώνει 42%.

Το προβάδισμα της Κλίντον φαίνεται να προέρχεται από τις προτιμήσεις των αντρών ψηφοφόρων, αλλά και στην υποστήριξη των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, οι οποίοι φαίνεται ότι πλέον κλίνουν περισσότερο προς την δική της υποψηφιότητα, αντιστρέφοντας προγενέστερη αρνητική για την Κλίντον δυναμική στις δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, τα στατιστικά ευρήματα δείχνουν ότι η Κλίντον βελτιώνει την πολιτική διείσδυσή της στους λευκούς ψηφοφόρους που δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και αποτελούσαν παλαιότερα τον πυρήνα των υποστηρικτών του Τραμπ. Η υποψήφια των Δημοκρατικών φαίνεται να έχει προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων στην εν λόγω ομάδα ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν επίσης ότι τα 3/4 των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών απαλλαγών του Τραμπ.

Οι NYT αποκάλυψαν πρόσφατα ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είχε δηλώσει απώλεια εσόδων 916 εκατομμυρίων δολαρίων στη δήλωση επιστροφής φόρων που κατέθεσε για το οικονομικό έτος 1995. Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα ειδικοί σε φορολογικά θέματα εκτιμούν ότι ενδέχεται να έχει αποφύγει την καταβολή φόρων για 18 χρόνια.

Εν μέσω των αναταράξεων από τις αποκαλύψεις, ο Τραμπ ισχυρίστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κολοράντο ότι χρησιμοποίησε έξυπνα τη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του.

Η τακτική αυτή, όπως είπε, τον βοήθησε να επιβιώσει σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για την αγορά των ακινήτων.

«Είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω της φορολογική νομοθεσία της χώρας μας, αλλά και το επιχειρηματικό μου δαιμόνιο προκειμένου να επιβιώσω μέσα στο χάος της μεσιτικής αγοράς. Λίγοι στάθηκαν ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Χρησιμοποίησα με εξυπνάδα τους νόμους», σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment