PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο Keith Emerson των Emerson Lake & Palmer


O Keith Emerson, ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας του βρετανικού progressive rock συγκροτήματος Emerson Lake & Palmer (ELP), πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το συγκρότημα μέσω της σελίδας του στο Facebook. Η αιτία θανάτου δεν είναι ακόμα γνωστή.

«Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο Keith Emerson πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι του, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή και τον πόνο της οικογένειας», έγραφε το μήνυμα.

Γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου του 1944, ο Βρετανός κιμπορντίστας και συνθέτης, θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς στην ιστορία του progressive rock.

Το 1970, ο Emerson σχηματίζει με τους Greg Lake, King Crimson και Carl Palmer των Atomic Rooster, τους εκπληκτικούς Emerson, Lake & Palmer. Μαζί τους έγραψε ορισμένες από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του progressive rock κινήματος κυκλοφορώντας ιστορικά άλμπουμ όπως το «Tarkus» το 1971, το «Trilogy» το 1972 και το «Brain Salad Surgery» μια χρονιά αργότερα.

Την απουσία ηλεκτρικής κιθάρας στο συγκρότημα, αναπλήρωναν τα πλήκτρα του Keith Emerson, ο οποίος εξερευνούσε τα όρια της τέχνης του χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που του προσέφερε η αλματωδώς αναπτυσσόμενη μουσική τεχνολογία. Ένα εξ αυτών και το Moog synthesizer, του οποίου οι γυμνές καλωδιώσεις αποτελούσαν χαρακτηριστικό της stage περσόνας του Emerson ακόμη και στην ύστερη καριέρα του.

Όταν, το 1979, το συγκρότημα διαλύθηκε, ο Emerson έγραψε μουσική για ταινίες μεταξύ αυτών και για το «Inferno» του σπουδαίου Ιταλού κινηματογραφιστή Dario Argento. Το 1991, το τρίο έσμιξε ξανά ηχογραφώντας τους δύο τελευταίους του δίσκους, «Black Moon» (1992) και «In the Hot Seat».

Ο ντράμερ των ELP, Carl Palmer, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Keith ήταν σαν αδερφός μου, το παίξιμό του στα πλήκτρα θα μείνει στην ιστορία, τόσο στον κόσμο της ροκ, όσο και σε αυτόν της τζαζ και της κλασικής μουσικής. Θα τον θυμάμαι πάντα για το χαμόγελο και το χιούμορ του. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα και έπαιξα μαζί του μουσική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment