PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέθανε ο Χέλμουτ Σμιτ


Απεβίωσε, σε ηλικία 96 ετών, ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Ηγήθηκε της χώρας για οκτώ χρόνια κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου. Ήταν σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και διετέλεσε καγκελάριος από το 1974 έως το 1982.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί δραματικά. «Πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι για όλα» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο γιατρός του, ο Χάινερ Γκρέτεν. «Ούτε θέλει ούτε μπορεί πλέον», ανέφερε λίγο πριν τον θάνατό του ο καρδιολόγος του, Καρλ-Χάιντς Κουκ.

Ο Χέλμουτ Σμιτ υπεβλήθη τον Σεπτέμβριο σε επέμβαση για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι. Επέστρεψε με δική του επιθυμία στο σπίτι του στο Αμβούργο έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων.

Ολάντ: Έφυγε ένας μεγάλος Ευρωπαίος

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην καγκελαρίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τονίζοντας ότι «έφυγε ένας μεγάλος Ευρωπαίος».

«Την εποχή που ήταν καγκελάριος (…) προετοίμασε τις επιλογές που έκαναν στη συνέχεια ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Χέλμουτ Κολ» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, χαιρετίζοντας «έναν μεγάλο πολιτικό», ο οποίος αγωνίστηκε επίσης για να προσδώσει «κοινωνική διάσταση στην οικονομία της αγοράς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment