PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο τραγουδιστής των Prodigy, Κιθ Φλιντ


Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα στο σπίτι του στη Βρετανία, σε ηλικία 49 ετών, ο τραγουδιστής των Prodigy, Κιθ Φλιντ (Keith Flint).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Φλιντ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσσεξ της Αγγλίας. H μπάντα ανακοίνωσε, στον επίσημο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως ο θάνατος του βασικού τραγουδιστή της οφείλεται σε αυτοκτονία. «Ο αδερφός μας, έδωσε τέλος στη ζωή του», έγραψαν στο Instagram.

«Ενημερωθήκαμε μετά από κλήσεις για την υγεία ενός άντρα σε μια διεύθυνση στο Μπρουκ Χιλ, στο Νορθ Εντ, λίγο μετά τις 8:10 π.μ. τη Δευτέρα. Βρεθήκαμε εκεί και δυστυχώς ένας 49χρονος άνδρας διαπιστώθηκε ότι πέθανε στο σημείο. Οι συγγενείς του έχουν ενημερωθεί. Ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος και ένας φάκελος θα προετοιμαστεί για τον ιατροδικαστή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσσεξ.

Οι Prodigy έχουν πουλήσει περισσότερους από 25 εκατομμύρια δίσκους, έχουν πειραματιστεί με νέες ιδέες και έχουν εξελίξει τον ήχο τους. Το συγκρότημα των Λίαμ Χάουλετ (συνθέτης/ keyboards), Κιθ Φλιντ (φωνητικά) και Μαξίμ (mc/φωνητικά) ξεκίνησε σαν underground rave συγκρότημα και υπήρξε πρωτοπόρο του λεγόμενου big beat.

O Φλιντ ξεκίνησε ως χορευτής στο γκρουπ, ενώ τραγούδησε τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες των Prodigy, «Firestarter» και «Βreathe», που αμφότερες έφτασαν στο νούμερο ένα των charts.

Ήταν μία ξεχωριστή φιγούρα στη βρετανική μουσική σκηνή, ιδιαίτερα δραστήριος στις συναυλίες με ξεχωριστά μαλλιά και τατουάζ. Γεννήθηκε στο Ρεντμπρίτζ του ανατολικού Λονδίνου, μετακόμισε στο Μπρέιντρι του Έσσεξ σε μικρή ηλικία και συναντήθηκε με τον συνιδρυτή των Prodigy, Λίαμ Χάουλετ, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της πόλης.

Ο αρχηγός των Prodigy είχε σχέση με την παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Γκέιλ Πόρτερ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα παντρεύτηκε την DJ Mayumi Kai από την Ιαπωνία. Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παμπ στο Έσσεξ και μάνατζερ της ομάδας Traction Control σε αγώνες μοτοσικλέτας.

Τα μέλη του συγκροτήματος στέφθηκαν βασιλιάδες της dance σκηνής και συνδυάζοντας το rave με την techno και τα breakbeats, την ηλεκτρονική ροκ και τα punk φωνητικά έφτασαν σήμερα να θεωρούνται το καλύτερο rock live act του πλανήτη,… «μία από τις 50 μπάντες που πρέπει να δεις στη ζωή σου, πριν πεθάνεις», σύμφωνα με το Q magazine.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment