PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέθανε ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν


Σε ηλικία 65 ετών πέθανε τη Δευτέρα ο δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν, ο οποίος ίδρυσε το 1975, από κοινού με τον Μπιλ Γκέιτς, την αμερικανική εταιρείαν πληροφορικής Microsoft και έφεραν την επανάσταση των προσωπικών υπολογιστών. Ήταν ένας οραματιστής, όπως τον περιγράφουν οι συνεργάτες τους, ο οποίος αφιέρωσε την περιουσία του όχι μόνο στην προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών, αλλά και στον αθλητισμό, στην ιατρική έρευνα και στις τέχνες. Είχε δώσει πολυετή μάχη με τον κάρκινο.

Όπως γνωστοποίησε εκ μέρους της οικογένειάς του η εταιρεία του, Vulcan, ο Άλεν «πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα» εξαιτίας των «επιπλοκών του λεμφώματος μη-Χότζκιν» από το οποίο έπασχε, στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ιδρυτή μας Πολ Άλεν, συνιδρυτή της Microsoft», ανέφερε η εταιρεία την οποία δημιούργησε και της οποίας βασικός μέτοχος ήταν ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Πολ Άλεν είχε γνωστοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι παρουσίασε υποτροπή στην ασθένεια, για την οποία είχε υποβληθεί σε θεραπεία μια πρώτη φορά το 2009, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί του ήταν «αισιόδοξοι». «Ο αδελφός μου ήταν αξιοπρόσεκτος άνθρωπος, από όλες τις απόψεις», ανέφερε η αδελφή του Τζόντι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Vulcan.

Ο Άλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, προτού ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των ΜΜΕ και του αθλητισμού. Το μετοχικό μερίδιό του στην Microsoft ήταν αυτό που τον κατέστησε δισεκατομμυριούχο. Ο Πολ Άλεν ήταν μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της ομάδας του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Seattle Seahawks, ενώ ήταν επίσης γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο.

Παρότι απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, ο Άλεν έγραψε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το 2011. Στο βιβλίο περιέγραφε μεταξύ άλλων το πώς ο – παιδικός του φίλος – Γκέιτς, τον έπεισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να ιδρύσουν μια εταιρεία που θα παρήγαγε υπολογιστές και λογισμικό. Αν και είχαν έρθει κάποια στιγμή σε σύγκρουση, παρέμειναν τελικά φίλοι.

«Είμαι συντετριμμένος από το θάνατο ενός εκ των παλαιότερων και πιο αγαπητών φίλων μου. Ο Πολ ήταν πραγματικός συνεργάτης και φίλος. Οι προσωπικοί υπολογιστές δεν θα είχαν υπάρξει χωρίς αυτόν» έγραψε ο Μπιλ Γκέιτς, αποχαιρετώντας τον.

«Η συμβολή του Πολ Άλεν στην εταιρεία, τον κλάδο και την κοινωνία ευρύτερα υπήρξε ιδιαίτερως σημαντική» τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. «Ως συν-ιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήπιο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά – τη δίψα του για μάθηση, την περιέργειά του, την συνεχή στόχευση σε υψηλά standards: και είναι όλα αυτά στοιχεία που θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους εμάς στην Microsoft» συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Paul».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment