PeristeriNews.gr
Media

Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Κωλέτης


O γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής Πέτρος Κωλέτης πέθανε, μετά από μακροχρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979, όταν ο Μίμης Πλέσσας συμφώνησε να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των τραγουδιστών. Αμέσως μετά, έδωσε εξετάσεις στην ΕΡΤ και έγινε ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.

Το 1981, εμφανίστηκε σε μεγάλο σχήμα, δίπλα στον Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Διεύρυνε τη συνεργασία του με την ΕΡΤ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, στηρίχθηκε από τους Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Κατσαρό, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Αλέκο Σακελλάριο, Ρένα Βλαχοπούλου και Τζένη Βάνου. Μέχρι το 1989, τραγουδούσε σε λαϊκά κέντρα, συμμετείχε σε συναυλίες και σε μουσικές σκηνές, υπηρετώντας το έντεχνο τραγούδι.

Το 1990, υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram, για το άλμπουμ, με τίτλο «Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις», σε μουσική Αλέξη Παπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα.

Στα μέσα του 1997, πήγε στην Αμερική, όπου για δύο χρόνια εμφανίστηκε σε μπουάτ και μουσικές σκηνές , κυρίως της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment