PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πέθανε ο π. Αντιδήμαρχος Περιστερίου Βαγγέλης Απολλωνάτος


Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Απολλωνάτος, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Από το 1975 συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας αγώνες με τους κατοίκους του Περιστερίου ενάντια στους «οικοπεδοφάγους».

Γι’ αυτή του τη στάση σύρθηκε επανειλημμένα στα δικαστήρια από τους καταπατητές, μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου. Είκοσι χρόνια εκλέγονταν δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, ενώ επί τρεις τετραετίες έχει διατελέσει αντιδήμαρχος της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

«Ένας συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς αφιέρωσε τη ζωή του από τα χρόνια της νιότης του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Υπήρξε στέλεχος της ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη. Μέλος του ενιαίου ΚΚΕ από το 1965, ενώ το 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και μετέπειτα στην ΕΑΡ, στον Συνασπισμό, και με την ίδρυση της στη Δημοκρατική Αριστερά με την οποία πάλεψε για μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Απολλωνάτος, γεννήθηκε το 1934 στην Κεφαλονιά και από το 1960 ζούσε στο Περιστέρι. Στις φυλακές Κορυδαλλού για χρόνια έπαιξε επάξια τον κρίσιμο ρόλο του “δημάρχου”, δηλαδή του ανθρώπου που εκπροσωπούσε τους πολιτικούς κρατούμενους στις σχέσεις τους με τη διεύθυνση των φυλακών. Συνέδεσε όλη του τη ζωή με την Αριστερά και τους αγώνες της. Για τις ιδέες του φυλακίστηκε από τη δικτατορία από το 1968 έως το 1972.

Από το 1975 συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας αγώνες με τους κατοίκους του Περιστερίου ενάντια στους «οικοπεδοφάγους». Γι’ αυτή του τη στάση σύρθηκε επανειλημμένα στα δικαστήρια από τους καταπατητές, μαζί με τη Διοίκηση του Δήμου. Είκοσι χρόνια εκλέγονταν δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, ενώ επί τρεις τετραετίες έχει διατελέσει αντιδήμαρχος της πόλης.

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του Ελένη και στην κόρη του».

Η Πολιτική κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο του Περιστερίου, αύριο Τετάρτη.

ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου: Πολιτική κηδεία Βαγγέλη Απολλωνάτου

O Βαγγέλης Απολλωνάτος έφυγε από τη ζωή 82 ετών αφού πάλεψε για χρόνια με την επάρατο νόσο.

Από τα νεανικά του χρόνια έως το θάνατό του είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες της Κουμμουνιστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς αλλά και του εργατικού και  πρώτιστα του αυτοδιοικητικού κινήματος της χώρας μας. Υπήρξε στέλεχος της ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη. Μέλος του ενιαίου ΚΚΕ από το 1965, ενώ το 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, έπειτα στην ΕΑΡ και στον Συνασπισμό και μετέπειτα στη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Βαγγέλης Απολλωνάτος, γεννήθηκε το 1934 στην Κεφαλονιά και από το 1960 εγκαταστάθηκε στο Περιστέρι και συνέδεσε τη ζωή του με την Αριστερά  και τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Για τις ιδέες του φυλακίστηκε από τη δικτατορία από το 1968 έως το 1972.

Επί είκοσι χρόνια εκλέγονταν δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου, ενώ επί τρεις τετραετίες έχει διατελέσει αντιδήμαρχος της πόλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συγγενείς του.

Η Πολιτική κηδεία του θα γίνει  στο νεκροταφείο του Περιστερίου την Τετάρτη 8-6-16 στις 10.00 πμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment