PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ν. Γκελεστάθης


Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γκελεστάθης.

Ο Νίκος Γκελεστάθης γεννήθηκε το 1930 στη Δεσφίνα Φωκίδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αδελφός του βουλευτή Φωκίδας Αθανάσιου Γκελεστάθη, τον οποίο διαδέχθηκε στις εκλογές του 1981.

Εξελέγη βουλευτής Φωκίδας με τη Νέα Δημοκρατία το 1981, 1985, 1989 (Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996 και 2000.

Διετέλεσε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990 – 1992) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (1992 – 1993), στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ν. Γκελεστάθης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την πατρίδα

Tα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Νίκου Γκελεστάθη, πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτική ζωή αποχαιρετά, σήμερα, μία ευγενική μορφή της και η Νέα Δημοκρατία ένα ιστορικό στέλεχός της. Επί δεκαετίες, ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την πατρίδα ως βουλευτής και υπουργός. Του αξίζει, λοιπόν, κάθε τιμή. Προσωπικά είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα πρώτα μου βήματα. Και οι σοφές συμβουλές του θα με συνοδεύουν πάντα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Νέα Δημοκρατία: Προσέφερε στην παράταξη και τον τόπο

«Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη, βουλευτή, υπουργού και κορυφαίου στελέχους του κόμματός μας επί σειρά ετών» ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της για την απώλεια του πρώην υπουργού και επί οκτώ συνεχείς φορές εκλεγμένου βουλευτή Νίκου Γκελεστάθη.

«Ο Νίκος Γκελεστάθης ανήκε σε μια γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία προς τον τόπο και την προσφορά προς το έθνος» σημείωσε η Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε:

«Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε όλο του το βίο δούλεψε σκληρά για την αγαπημένη του Φωκίδα και τους ανθρώπους της. Οι συμπατριώτες του, του επέστρεψαν αυτή την αγάπη και τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή Φωκίδας για τη Νέα Δημοκρατία, από το 1981 μέχρι το 2000».

Η Νέα Δημοκρατία σημείωσε επίσης ότι στην περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το ’90-’93, ο Νίκος Γκελεστάθης πρόσφερε στη χώρα από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990-1992) και Δημοσίας Τάξεως (1992-1993) και κατέληξε:

«Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και πρόσφερε πολλά σε πολύ δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας. Στην οικογένειά του και ειδικότερα στην κόρη του Ιωάννα εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment