PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο πρωταγωνιστής των θρυλικών «Avengers», Πάτρικ Μακνί


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, από φυσικά αίτια στο σπίτι του.

Ο πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράς της δεκαετίας του ’60, «The Avengers», Πάτρικ Μακνί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Σύμφωνα με δήλωση του γιου του ηθοποιού, ο Μακνί έφυγε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Ο Μακνί είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και σειρές, αλλά έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο από το ρόλο του ως ο μυστήριος Τζον Στιντ στη σειρά «The Avengers», όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με την Νταϊάνα Ριγκ, η οποία ενσαρκώνει την Ολένα Ταϊρέλ στο «Game of Thrones».

Ο Τζον Στιντ ήταν ένας μυστικός πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ο οποίος, πάντα με μια γυναίκα παρτενέρ, αντιμετώπιζε τα πιο περίεργα εγκλήματα που άγγιζαν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Σε κάθε επεισόδιο, αντιμετώπιζε με επιτυχία τους εγκληματίες χωρίς να χάνει ποτέ το απαράμιλλο στυλ του.

Ο – γεννημένος στο Λονδίνο – ηθοποιός, σε ηλικία 11 ετών ερμήνευσε τον Ερρίκο τον Β’ απέναντι στον νεαρό, τότε, Κρίστοφερ Λι.

Ο Μακνί είχε εμφανιστεί και στην ταινία Τζέιμς Μποντ «A View to a Kill» (1985), ενσαρκώνοντας έναν σύμμαχο του θρυλικού πράκτορα 007, τον οποίο ερμήνευε ο Ρότζερ Μουρ.

Ο Σερ Ρότζερ Μουρ είπε: «Λυπήθηκα τόσο πολύ που άκουσα ότι ο Πατ Μακνί μάς άφησε. Ήμασταν φιλαράκια από τη δεκαετία του 1950 και έχω τόσες πολλές χαρούμενες αναμνήσεις από δουλειές μαζί του. Ήταν πραγματικός κύριος».

Ο Μακνί είχε παντρευτεί τρεις φορές. Μία από τις συζύγους του υπήρξε η ηθοποιός Κάθριν Γούντβιλ, με την οποία έπαιξαν μαζί στους Avengers.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment