PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πέθανε ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ που νοσηλευόταν για κορωνοϊό


Πέθανε τα ξημερώματα, σε ηλικία 61 ετών, ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές Δεκεμβρίου στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε της Θεσσαλονίκης με κορωνοϊό. Ο μακαριστός μητροπολίτης αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους, καθώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία, ωστόσο στις 20 του μήνα παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του σε ΜΕΘ.

Γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1983. Φοίτησε επίσης στη Θεολογική Σχολή Αθήνας, απ΄ όπου έλαβε το πτυχίο του το 1987. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως διάκονος, εφημέριος- ιεροκήρυκας και ιερατικός προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων και ως διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και το 1990 ως Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς. Χειροτονήθηκε, δε, επίσκοπος, στις 5 Οκτωβρίου 1996.

Επί αρχιερατείας του, μεταξύ άλλων, η Μητρόπολη Καστοριάς ανέπτυξε φιλανθρωπική και πνευματική δράση με πολλές πτυχές.

Ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας, με τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο ο μητροπολίτης Σεραφείμ, τονίζει ο Θ. Καράογλου σε συλλυπητήρια δήλωσή του

«Ακούραστο εργάτη της Ορθοδοξίας, με τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο», χαρακτηρίζει τον μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα ενώ νοσηλευόταν στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. για κορωνοϊό, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου σε συλλυπητήρια δήλωσή του.

«Η Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς κυρού Σεραφείμ προκαλεί βαθύτατη λύπη. Είχα την ευλογία να τον γνωρίσω και να αντιληφθώ πως επρόκειτο για έναν ακούραστο εργάτη της Ορθοδοξίας μας, με τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

«Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ακοίμητος φύλακας και στιβαρός καθοδηγητής των Καστοριανών. Συνετός και αφοσιωμένος στα καθήκοντά του. Ξεχώριζε για την αταλάντευτη πιστότητά του στον Θεό και την Εκκλησία μας, όπως επίσης και για την πηγαία ευσέβειά του. Θα τον θυμόμαστε με αισθήματα αγάπης και σεβασμού», καταλήγει η δήλωση του υφυπουργού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment