PeristeriNews.gr
Media

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού


Στα 75 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 κι εφοπλιστής Μίνως Κυριακού.

Ο Μίνως Κυριακού πέθανε από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα της Κυριακής. Την είδηση επιβεβαίωσε ο όμιλος ΑΝΤ1, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θρηνεί για την απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου.

Ο Μίνως Κυριακού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου απεβίωσε.

Η οικογένεια Κυριακού αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα».

Τραγική ειρωνεία, μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του Θοδωρής στο Πόρτο Χέλι, ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942.

Εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).

Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.

Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.

Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο Θεόδωρος Κυριακού κέρδισε μέσω του ANT1, σε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη δημοπρασία που διήρκεσε 65 ώρες και έλαβε χώρα στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μία από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 75,9 εκατομμύρια Ευρώ.

Ωστόσο, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, στις 26 Οκτωβρίου του 2016.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού

Ο Μίνως Κυριακού υπέστη σήμερα αιφνιδίως στις 4 μ.μ. καρδιοαναπνευστική ανακοπή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

«Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment