PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πέθανε ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS»


Την τελευταία πνοή του άφησε ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας «ΝIKAS», Παναγιώτης Νίκας.

Ο επιχειρηματίας είχε γεννηθεί το 1932 στη Λακωνία και ίδρυσε τη Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ το 1966 «με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια».

Από το 2003 η Π.Γ. Νίκας πέρασε στα χέρια της Global Finance που με 60 εκατ. ευρώ πήρε το πλειοψηφικό πακέτο, το 12% πέρασε στο ΤΧΣ μέσω της Eurobank και ο όμιλος Ρέστη διατηρεί το 9,98% (μέσω της First European Retail Corp.). Στις αρχές του 2017, η Givenrise Investments Limited, εταιρεία του ομίλου Chipita, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Νίκας, ενώ το Μάιο υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, καθώς αντλήθηκε το ποσό των 25,209 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο κατά 1,08 φορές.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «η Διοίκηση της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών. Η εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Παναγιώτη Νίκα θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment