PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος


Ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα έπειτα από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 68 ετών.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως μοντέλο.

Γνωστός από τη συμμετοχή του στη θρυλική ελληνική ταινία «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη στον ρόλο του «Αργύρη» και στο «Μετέωρο και Σκιά» του Τάκη Σπετσιώτη στον ρόλο του «Ναπολέων Λαπαθιώτη», ο Τάκης Μόσχος νοσηλευόταν εδώ και ημέρες σε δημόσιο νοσοκομείο, μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην ταινία «Άγγελος» (1982) την πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία διαγωνίσθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Όμως ο ρόλος που άλλαξε τα πάντα στην καριέρα του και έφερε την αναγνώριση ήταν στη «Γλυκιά Συμμορία», όπου υποδύθηκε έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.

Επίσης είχε υποδυθεί με επιτυχία ρόλους στο θέατρο σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές (Οι αισθηματίες, Αντιγόνη, Καρουζέλ, Κόκκινος Κύκλος, Η ζωή μας μια βόλτα).

Στο παρελθόν, ο Τάκης Μόσχος είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του εθισμού του στα ναρκωτικά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η περιπέτεια που έζησε τον έσπρωξε να αλλάξει τη ζωή του, να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει στη Σκόπελο.

Στα σχεδόν 18 χρόνια που ο ηθοποιός ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο δημιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα σε παιδιά του Γυμνασίου. Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014.

Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και μετακόμισε στην Κοζάνη, όπου συμμετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου. Ωστόσο, η υγεία του τον πρόδωσε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Στα τέλη Μαρτίου ο ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και δεν ξύπνησε ποτέ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment