PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο ηθοποιός Μπαντ Σπένσερ


Πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 86 ετών, ο διάσημος ηθοποιός Μπαντ Σπένσερ. Ο γνωστός πρωταγωνιστής των ταινιών σπαγγέτι γουέστερν, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κάρλο Πεντερσόλι, άφησε την τελευταία του πνοή στη Ρώμη.

Bud_Spencer-1

«Δεν υπέφερε καθόλου, ήμασταν όλοι δίπλα του. Η τελευταία του λέξη ήταν “ευχαριστώ”», δήλωσε ο γιος του, Τζιουζέπε Πεντερσόλι, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

O Ιταλός ηθοποιός γεννήθηκε στη Νάπολη το 1929, αλλά αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Ρώμη. Η πρώτη μεγάλη αγάπη του ήταν το κολύμπι και – σύμφωνα με το BBC – το 1950 έγινε ο πρώτος Ιταλός κολυμβητής που διήνυσε 100 μέτρα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Λίγα χρόνια μετά αποφάσισε να εγκαταλείψει την κολύμβηση και να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970, όταν πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 20 ταινίες μαζί με τον Τέρενς Χιλ.

Bud-Spencer_Terence-Hill

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως επέλεξε το ψευδώνυμο «Μπαντ Σπένσερ» εξαιτίας της αγάπης του στη μπίρα Budweiser και στον Αμερικανό ηθοποιό Σπένσερ Τρέισι.

Bud-Spencer_Terence-Hill_1

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόν αποχαιρέτησε με ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Αντίο Μπαντ Σπένσερ, σε αγαπήσαμε πολύ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment