PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι


Ο Βρετανός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Κόμη Δράκουλα πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Ο θρυλικός ηθοποιός Κρίστοφερ Λι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η γυναίκα του, με την οποία ήταν παντρεμένος για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Guardian, την Κυριακή το πρωί στο νοσοκομείο «Chelsea & Westminster» του Λονδίνου. Η απόφαση να κοινοποιηθεί με καθυστέρηση ημερών η είδηση του θανάτου του, ανήκει στη σύζυγό του, Birgit, η οποία επιθυμούσε να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Κρίστοφερ Λι γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1922 στο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν παρασημοφορημένος συνταγματάρχης του Βασιλικού Στρατού, ενώ η μητέρα του, Κόμισσα Καραντίνι, ήταν γόνος παλιάς ιπποτικής οικογένειας της Ευρώπης. Ο Λι μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά, ενώ μπορούσε να συνεννοηθεί στα σουηδικά, τα ρωσικά και τα ελληνικά.

Κόμης Δράκουλας

Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, η οποία ξεκίνησε το 1948, γύρισε 207 ταινίες, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ενσάρκωσε τον Κόμη Δράκουλα στις θρυλικές ταινίες της Hammer Horror films. Το 1974, ο Ίαν Φλέμινγκ, συγγραφέας των περιπετειών του θρυλικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ αλλά και ξάδερφος του Λι, του πρότεινε τον ρόλο του Φρανσίσκο Σκαραμάνγκα στον «Άνθρωπο με το Χρυσό Πιστόλι».

Έτσι, ξεκίνησε μια δεύτερη, παράλληλη καριέρα ως ηθοποιός, αλλά όχι πλέον σε ταινίες τρόμου. Μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ το 1977 και ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλυγουντ συμμετέχοντας σε ταινίες όπως το «Airport ’77» και η πολεμική κωμωδία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «1941».

Τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε στη βραβευμένη τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», η οποία βασίστηκε στα βιβλία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ενσαρκώνοντας τον Λόρδο Σάρουμαν.

Τραγουδιστής

Η βαθιά, μπάσα του φωνή ήταν τόσο χαρακτηριστική που – σε αρκετές οντισιόν – τον είχαν συμβουλέψει να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή της όπερας. Τελικά, κατέληξε ένας καταξιωμένος χέβι μέταλ τραγουδιστής.

Το 2012 μάς είχε χαρίσει το «A Heavy Metal Christmas» με διασκευές του «Μικρού τυμπανιστή» και της «Άγιας νύχτας», ενώ το 2013, στο «Α Heavy Metal Christmas Too», ερμήνευσε με την μπάσα φωνή του το «Τρίγωνα κάλαντα» και το «My Way». Η πρώτη επαφή του Λι με το χέβι μέταλ έγινε το 2005, όταν ηχογράφησε ένα ντουέτο με τον Φάμπιο Λιόνε των «Rhapsody of Fire», το «The Magic of the Wizard’s Dream».

Το 2009, πήρε τον τίτλο του ιππότη από τον πρίγκιπα Κάρολο και χρίστηκε «Σερ», για τις υπηρεσίες του στην τέχνη και τη φιλανθρωπία. Η τελευταία του ταινία, με τίτλο «Angels in Notting Hill», θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment