PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Ψαριανός


Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή για τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη Ψαριανού. Ο γνωστός τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Δημήτρης Ψαριανός γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1948 στην Πρέβεζα. Σπούδασε τραγούδι και κιθάρα. Το 1972 ερμήνευσε τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι μαζί με τη Φλέρη Νταντωνάκη. Το 1980 ερμήνευσε τον κύκλο τραγουδιών «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τα επόμενα χρόνια ο Δημήτρης Ψαριανός κυκλοφόρησε τον δίσκο «Τα τραγούδια που Αγαπώ», ενώ συμμετείχε και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές γνωστών συνθετών και τραγουδοποιών, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Σάκης Τσιλίκης, κ.ά.

Ο Μεγάλος Ερωτικός (1972)

Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι είναι κύκλος τραγουδιών και ηχογραφήθηκε στα στούντιο της Columbia, μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 28 Νοεμβρίου του 1972. Ωστόσο το έργο ξεκίνησε να γράφεται από τον Χατζηδάκι, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της ελληνικής δικτατορίας.

Τραγούδησαν η Φλέρυ Νταντωνάκη και ο Δημήτρης Ψαριανός. Το εξώφυλλο ήταν του Γιάννη Μόραλη. Το ομώνυμο φιλμ του Παντελή Βούλγαρη, περιλέμβανε στιγμιότυπα της ηχογράφησης του δίσκου και συνεντεύξεις των τραγουδιστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment