PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί


Ο Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος γίγαντας του γαλλικού σινεμά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα, πολυβραβευμένος, πρωταγωνίστησε σε ταινίες σκηνοθετών όπως οι Λουίς Μπουνιουέλ, Μάρκο Φερέρι, Κώστας Γαβράς, Κλοντ Λελούς, Νάνι Μορέτι, Ζακ Ριβέτ, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Αλέν Ρενέ και Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο Μισελ Πικολί είχε αποσπάσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (1982).

Γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1925 στο Παρίσι, ερμήνευσε αρκετούς ρόλους πλάι στη Γερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ, μαζί με την οποία αποτέλεσαν, τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ιδανικό κινηματογραφικό ζευγάρι. Στην ταινία «Ερωτική αποκάλυψη» (1969), πραγματοποίησαν μία από τις χαρακτηριστικότερες κοινές εμφανίσεις τους.

Όταν ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ επέλεξε τον Πικολί για την ταινία «Η ωραία καβγατζού» -το 1991, ο ηθοποιός είχε περάσει ήδη τη μέση ηλικία. Στην ταινία, η οποία είναι εμπνευσμένη από μια νουβέλα του Μπαλζάκ, ο Πικολί ερμήνευσε τον ρόλο ενός διάσημου ζωγράφου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment