PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε η εικαστικός Μαρία Καλλιπολίτη


Η σπουδαία εικαστικός Μαρία Καλλιπολίτη έφυγε από τη ζωή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου, στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αγία Παρασκευή και στη Μυτιλήνη η Μαρία Καλλιπολίτη σπούδασε με υποτροφία του Ελληνικού Οργανισμού Χειροτεχνίας στην Ανώτατη Σχολή καλών Τεχνών του Παρισιού με εξειδίκευση στη μεταλλογλυπτική, μαθητεύοντας στα εργαστήρια των διάσημων Περαίν και Κορμπαίν.

Το 1978 τοποθετήθηκε επιμελήτρια του ατελιέ μεταλλίων του Εθνικού Νομισματοκοπείου της Γαλλίας, ενώ απέσπασε σειρά τιμητικών διακρίσεων σε μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Τη Μυτιλήνη κοσμούν έργα της, όπως οι προτομές του Γεωργίου Παπανδρέου, του Κλεάνθη Παλαιολόγου, του Απόστολου Αποστόλου και άλλων.

Εδώ και χρόνια και, παρά τη διεθνή της σημαντική πολιτισμική διαδρομή, είχε επιλέξει να ζει και να δουλεύει για μεγάλα διαστήματα στο χωριό της την Αγία Παρασκευή. Τελευταία της επιθυμία ήταν, το σπίτι της, στο χωριό της, να λειτουργήσει ως Μουσείο των έργων της και δημοτική πινακοθήκη.

ΥΠΠΟΑ – Συλλυπητήριο μήνυμα

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της εικαστικού Μαρίας Καλλιπολίτη εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Η Μαρία Καλλιπολίτη, με διεθνή σημαντική πολιτισμική διαδρομή, είχε σπουδάσει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, με εξειδίκευση στη μεταλλογλυπτική, μαθητεύοντας στα εργαστήρια των διάσημων Περαίν και Κορμπαίν. Το 1978 τοποθετήθηκε επιμελήτρια του ατελιέ μεταλλίων του Εθνικού Νομισματοκοπείου της Γαλλίας, ενώ απέσπασε σειρά τιμητικών διακρίσεων σε μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment